• 15/03/2018

  Recomanacions pel mes de la dona

  Març, el mes de les dones. Us recomanem llibres sobre el tema! I a més.....Descompte del 5% per no socis i un 5% d'estalvi cooperatiu addicional per sòcies en els llibres de les editorials @IcariaEditorial @AkalEditor @viruseditorial pels #mesostemàtics i pels 40 anys de @rocaguinarda_ No us ho perdeu!!
 • 02/02/2018

  La febre d’or (Narcís Oller)

  ROCAGUINARDA / LECTURA MENSUAL GRUP “AMICS I AMIGUES DE LA LECTURA”. 25 gener 2018 Llibre: Narcís Oller (2012). La febre d’or. Barcelona: Edicions 62. ISBN: 978-84- 9930-423- 6 L’autor nascut el 1846 i mort el 1930, és considerat el millor novel·lista català modern. Aquesta obra va ser escrita després d’altres seves no menys interessants que van marcar època i que van tenir ressò a tota Espanya i a Europa. Escrita en un estil quotidià sense gaires complicacions lingüístiques , es deté en l’estudi no només psicològic dels personatges d’una societat barcelonina de classe mitja, sinó que s’esforça en reflectir els costums i les utopies dineràries de ciutadans, que contemplen com Catalunya inicia el progrés industrial i comercial. Ja en les primers pàgines ja explica com la “borsa és la reina del món”.
 • 30/01/2018

  Tremola Barcelona!

  Nova edició de Barcelona Negra, del 29 de gener al 4 de febrer. A Rocaguinarda podreu trobar una selecció especial aprofitant l'avinentesa. Aquest any sorprèn especialment la presència de llibres escrits per dones i en llengua catalana. Aquí trobareu tota la informació de la fira: http://lameva.barcelona.cat/bcnegra/ca No deixeu mai de llegir, ni de tremolar!
 • 20/12/2017

  La pressa del temps (Maria Barbal)

  Aquesta sensible obra de l’excel·lent escriptora lleidatana ens apropa a petits retrats, de diferents tipologies de persones, tant rurals com urbanes. Les descripcions són molt visuals (semblen fotos o escenes de pel·lícula), i no es deixa cap detall al tinter. Abans de centrar-se en els personatges, ubica el lector/a en el lloc o en l’ambient.
 • 29/06/2017

  “Homo cooperans 2.0. Por una economia colaborativa desde el cooperativismo”. Matthieu Lietaert

  Els qui des del cooperativisme compartim valors, amb aquest llibre estem en avantatge, i ens esperona a veure-ho i sentir-ho com a benvingut, per treballar-ho. El significat que ens vol transmetre l’autor és el potencial col·laboratiu que tenim entre nosaltres, desaprofitat Diu “és veritablement l’economia col·laborativa un tresor en potència”, en el estat actual menystingut. Matthieu es proposa fer-lo emergir i vehicular-lo, però per això cal desbrocar el terreny, prèviament, tot aclarint i centrant el propi concepte d’economia col·laborativa. Assoleix una explicació lúcida que hem d’agrair.
 • 30/05/2017

  Acceptació de la Renda Garantida de Ciutadania

  La notícia més destacada i en positiu que tenim davant nostra avui és l’acceptació de la Renda Garantida de Ciutadania per part del govern de Catalunya. L’acord signat entre la Conselleria de Treball i Afers socials i la Comissió Promotora de la Renda Garantida implica aconseguir el dret social més important després de la onada de retallades que ens ha portat on som, el segon país més desigual d’Europa, amb un 30% de la població per sota del llindar de la pobresa.
 • 23/05/2017

  Resenya del llibre "Estas guerras son muy nuestras", per l'Alícia Palau

  ESTAS GUERRAS SON MUY NUESTRAS. Industria militar vasca. COLECTIVO GASTEIZKOAK Editorial: TXALAPARTA  ISBN: 978-84-16350-51-3  El 23 de febrer vaig assistir a les VIII JORNADES per una CULTURA DE PAU. Junts per treballar la pau. Prioritats davant la violència, al Mas Guinardó, organitzades per Rocaguinarda. Un any més, hem tingut l’oportunitat de reflexionar plegats sobre quin pot ser el nostre paper actiu per aconseguir aquesta cultura de pau. Rocaguinarda és la llibreria de barri referent en l’oferta àmplia de llibres que ens donen eines per tenir una mirada crítica i creure que un altre món és possible. D’entre l’estesa de llibres que es va exposar a les Jornades, em va cridar l’atenció un que afirmava: “Estas guerras son muy nuestras”, posant el focus en la indústria militar basca. Un títol que ens interpel·la i que va despertar la meva curiositat per saber en quina mesura érem responsables de conflictes que percebem llunyans. 
 • 22/04/2017

  Lletres i mots: Benvingut Sant Jordi!

  Benvolguts/des, Aquí podreu trobar algunes recomanacions de cara a aquesta diada tant especial que és Sant Jordi, que el tenim a la volta de la cantonada! Si encara no saps quin llibre comprar-te, quin llibre regalaràs, o quin et mors de ganes de compartir amb els teus petits, esperem que aquí trobis algunes respostes. L'equip de llibreria i els voluntaris de la cooperativa que cooperarem perquè aquest sigui un gran dia, estem a la teva disposició pel que faci falta. Bon Sant Jordi tinguem!

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto