• 15/03/2018

  Recomanacions pel mes de la dona

  Març, el mes de les dones. Us recomanem llibres sobre el tema! I a més.....Descompte del 5% per no socis i un 5% d'estalvi cooperatiu addicional per sòcies en els llibres de les editorials @IcariaEditorial @AkalEditor @viruseditorial pels #mesostemàtics i pels 40 anys de @rocaguinarda_ No us ho perdeu!!
 • 02/02/2018

  La febre d’or (Narcís Oller)

  ROCAGUINARDA / LECTURA MENSUAL GRUP “AMICS I AMIGUES DE LA LECTURA”. 25 gener 2018 Llibre: Narcís Oller (2012). La febre d’or. Barcelona: Edicions 62. ISBN: 978-84- 9930-423- 6 L’autor nascut el 1846 i mort el 1930, és considerat el millor novel·lista català modern. Aquesta obra va ser escrita després d’altres seves no menys interessants que van marcar època i que van tenir ressò a tota Espanya i a Europa. Escrita en un estil quotidià sense gaires complicacions lingüístiques , es deté en l’estudi no només psicològic dels personatges d’una societat barcelonina de classe mitja, sinó que s’esforça en reflectir els costums i les utopies dineràries de ciutadans, que contemplen com Catalunya inicia el progrés industrial i comercial. Ja en les primers pàgines ja explica com la “borsa és la reina del món”.
 • 30/01/2018

  Tremola Barcelona!

  Nova edició de Barcelona Negra, del 29 de gener al 4 de febrer. A Rocaguinarda podreu trobar una selecció especial aprofitant l'avinentesa. Aquest any sorprèn especialment la presència de llibres escrits per dones i en llengua catalana. Aquí trobareu tota la informació de la fira: http://lameva.barcelona.cat/bcnegra/ca No deixeu mai de llegir, ni de tremolar!
 • 20/12/2017

  La pressa del temps (Maria Barbal)

  Aquesta sensible obra de l’excel·lent escriptora lleidatana ens apropa a petits retrats, de diferents tipologies de persones, tant rurals com urbanes. Les descripcions són molt visuals (semblen fotos o escenes de pel·lícula), i no es deixa cap detall al tinter. Abans de centrar-se en els personatges, ubica el lector/a en el lloc o en l’ambient.
 • 29/06/2017

  “Homo cooperans 2.0. Por una economia colaborativa desde el cooperativismo”. Matthieu Lietaert

  Els qui des del cooperativisme compartim valors, amb aquest llibre estem en avantatge, i ens esperona a veure-ho i sentir-ho com a benvingut, per treballar-ho. El significat que ens vol transmetre l’autor és el potencial col·laboratiu que tenim entre nosaltres, desaprofitat Diu “és veritablement l’economia col·laborativa un tresor en potència”, en el estat actual menystingut. Matthieu es proposa fer-lo emergir i vehicular-lo, però per això cal desbrocar el terreny, prèviament, tot aclarint i centrant el propi concepte d’economia col·laborativa. Assoleix una explicació lúcida que hem d’agrair.
 • 30/05/2017

  Acceptació de la Renda Garantida de Ciutadania

  La notícia més destacada i en positiu que tenim davant nostra avui és l’acceptació de la Renda Garantida de Ciutadania per part del govern de Catalunya. L’acord signat entre la Conselleria de Treball i Afers socials i la Comissió Promotora de la Renda Garantida implica aconseguir el dret social més important després de la onada de retallades que ens ha portat on som, el segon país més desigual d’Europa, amb un 30% de la població per sota del llindar de la pobresa.

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto