• 20/12/2017

  La pressa del temps (Maria Barbal)

  Aquesta sensible obra de l’excel·lent escriptora lleidatana ens apropa a petits retrats, de diferents tipologies de persones, tant rurals com urbanes. Les descripcions són molt visuals (semblen fotos o escenes de pel·lícula), i no es deixa cap detall al tinter. Abans de centrar-se en els personatges, ubica el lector/a en el lloc o en l’ambient.
 • 29/06/2017

  “Homo cooperans 2.0. Por una economia colaborativa desde el cooperativismo”. Matthieu Lietaert

  Els qui des del cooperativisme compartim valors, amb aquest llibre estem en avantatge, i ens esperona a veure-ho i sentir-ho com a benvingut, per treballar-ho. El significat que ens vol transmetre l’autor és el potencial col·laboratiu que tenim entre nosaltres, desaprofitat Diu “és veritablement l’economia col·laborativa un tresor en potència”, en el estat actual menystingut. Matthieu es proposa fer-lo emergir i vehicular-lo, però per això cal desbrocar el terreny, prèviament, tot aclarint i centrant el propi concepte d’economia col·laborativa. Assoleix una explicació lúcida que hem d’agrair.
 • 30/05/2017

  Acceptació de la Renda Garantida de Ciutadania

  La notícia més destacada i en positiu que tenim davant nostra avui és l’acceptació de la Renda Garantida de Ciutadania per part del govern de Catalunya. L’acord signat entre la Conselleria de Treball i Afers socials i la Comissió Promotora de la Renda Garantida implica aconseguir el dret social més important després de la onada de retallades que ens ha portat on som, el segon país més desigual d’Europa, amb un 30% de la població per sota del llindar de la pobresa.
 • 23/05/2017

  Resenya del llibre "Estas guerras son muy nuestras", per l'Alícia Palau

  ESTAS GUERRAS SON MUY NUESTRAS. Industria militar vasca. COLECTIVO GASTEIZKOAK Editorial: TXALAPARTA  ISBN: 978-84-16350-51-3  El 23 de febrer vaig assistir a les VIII JORNADES per una CULTURA DE PAU. Junts per treballar la pau. Prioritats davant la violència, al Mas Guinardó, organitzades per Rocaguinarda. Un any més, hem tingut l’oportunitat de reflexionar plegats sobre quin pot ser el nostre paper actiu per aconseguir aquesta cultura de pau. Rocaguinarda és la llibreria de barri referent en l’oferta àmplia de llibres que ens donen eines per tenir una mirada crítica i creure que un altre món és possible. D’entre l’estesa de llibres que es va exposar a les Jornades, em va cridar l’atenció un que afirmava: “Estas guerras son muy nuestras”, posant el focus en la indústria militar basca. Un títol que ens interpel·la i que va despertar la meva curiositat per saber en quina mesura érem responsables de conflictes que percebem llunyans. 
 • 22/04/2017

  Lletres i mots: Benvingut Sant Jordi!

  Benvolguts/des, Aquí podreu trobar algunes recomanacions de cara a aquesta diada tant especial que és Sant Jordi, que el tenim a la volta de la cantonada! Si encara no saps quin llibre comprar-te, quin llibre regalaràs, o quin et mors de ganes de compartir amb els teus petits, esperem que aquí trobis algunes respostes. L'equip de llibreria i els voluntaris de la cooperativa que cooperarem perquè aquest sigui un gran dia, estem a la teva disposició pel que faci falta. Bon Sant Jordi tinguem!
 • 08/04/2017

  Parlem sobre les dones: les decidides, les invisibles, les subversives, les radicals, les maleïdes...

  Ressenyes de llibres sobre dones Hem fet una breu selecció de llibres, per grans i petits, que trobareu a la Cooperativa. Us convidem a llegir dos poemes sobre dones. Maria Mercè Marçal, en un breu poema, «Divisa», deia: A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida. I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel. «DONA», de Marta Pérez Sierra Tu i jo som dones d’heura. embellim murs i tanques en establir diàleg. Som catifa de somnis, graons de sol, un vals d’arrels menudes. Dia a dia inventem la no-rutina. Amb els peus ferms ens vestim d’aire per ballar amb estels. Som dones d’heura, podem ser alades, arrel, estiu, bressol, deix... i mans! Sobretot mans obertes, fulles que acaronen pedres. Suspeses en el vertigen blau que ens teixeix. Llaços que nuen mans. Ara que venen dies festius, i en especial sant Jordi, us recordem que podeu llegir els últims monogràfics que hem fet pensant en vosaltres sobre refugiats, educar en valors i novel·la gràfica.

cercar...

Etiquetes

Últimes entrades

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesura de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la política de privacitat

Cerrar mensaje política de cookies