Acceptació de la Renda Garantida de Ciutadania

30/05/2017
 • La notícia més destacada i en positiu que tenim davant nostra avui és l’acceptació de la Renda Garantida de Ciutadania per part del govern de Catalunya. L’acord signat entre la Conselleria de Treball i Afers socials i la Comissió Promotora de la Renda Garantida implica aconseguir el dret social més important després de la onada de retallades que ens ha portat on som, el segon país més desigual d’Europa, amb un 30% de la població per sota del llindar de la pobresa.

  La Renda Garantida de Ciutadania està pensada no com una prestació social, sinó com una renda bàsica per a tothom, condicionada, a uns requisits: ser majors de 23 anys amb dos anys de residència a Catalunya i haver esgotat altres prestacions i en serà compatible amb altres com dependència, transport o beques menjador.

  En seran perceptores, famílies monoparentals amb treball a temps parcial o persones que tinguin un sou inferior a l’índex de renda de suficiència de Catalunya, amb el compromís d’iniciar-ho a partir del 15 de setembre de enguany amb una prestació del 85% de la renda de suficiència, 564€, que arribarà al 100%€ el 2020 de 664€. Hi haurà un complement del 50% de l’ajut per el segon membre del nucli familiar més 100€ mensuals per fill fins a un màxim de tres. El màxim que cobrarà una llar amb dues persones i tres fills serà 1200€/mes.
   Això és una victòria de la ciutadania organitzada, És fruit d’una llarga, convençuda i tossuda feina de organitzacions i de persones que amb sensibilitat i intel·ligència hi han estat treballant contra mil obstacles. Cinc anys ha portat aconseguir-ho des que s’inicià la idea d’obrir pas a la ILP.
   Cal conèixer i reconèixer que s’ha assolit una victòria: un dret subjectiu, es a dir dret a rebre-la pel fet de ser ciutadà i ciutadana. Sense precedents a Catalunya i a Espanya.  
   Això comporta que a partir d’ara haurem de seguir amatents vers el seu compliment, sense que això signifiqui tampoc un objectiu final, sinó un pas dins el que encara queda per fer per un reconeixement ple i total. Cal difondre-ho. Pensem que altres faran tot el contrari.
   Des del Moviment cooperatiu i de Rocaguinarda en particular no podem deixar de dir i posar-ho ben de relleu com una victòria d’una justa causa humana.

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto