Brossa a la Festa Major

06/05/2019
 • Corria l’ any 1970 i  la TRINCA va treure aquella famosa cançó que deia

   
  Alegria, que és Festa Major. 
  Alegria, encetem la bota del racó. 

  i que encara avui ens acompanya; de fet,  ens torna a anar perfecta per anunciar les properes Festes Majors del Guinardó que celebrarem els propers 11 i  18 de maig.
   
  Apa, anem-hi, corre, vine, cuita. 
  Salta i balla, canta la cançó.  Entre tots, intentarem donar vida a un espectacle de llum, de dansa, de música i  de poesia que no us podeu perdre, perquè es fa precisament per fer pinya, per fer barri, per fer país, per trencar en bocins la nostra rutina diària. La part literària de l’ acte correrà a càrrec del Grup de Teatre Rocaguinarda i tindrà com a protagonista  a Joan Brossa, aprofitant el seu primer centenari. La nostra directora, la Gemma, ja fa dies que llegeix la immensa obra d’ aquest creador amb majúscules i intenta fer una petita selecció que sigui suficient com perquè tots gaudim per uns instants del talent excepcional i de l’afinadíssima sensibilitat d’ aquest autor. 
   
  Tiruliruliruli, tiruliruliruló. 
  Avui és Festa Major.


  El Grup Rocaguinarda intentarà doncs fer-vos arribar al paladar un petit tastet de la poesia d’ en Brossa, tot just per assaborir un xic la seva grandesa i la seva capacitat per convertir un poema en tot un espectacle pels sentits.  Aquest autor va ser, per sobre de tot, un creador, capaç de fer màgia amb la seva ploma i avui ens agradaria ser capaços d’ encomanar-vos  el seu inigualable encanteri  i que tots, sense excepció, hi poguéssim fruir.

  Visca el pa, visca el vi, 
  visca la mare del meu padrí.

  Alegria, que és Festa Major. 
   
  Permeteu-nos i permeteu-vos  que tots siguem Brossa i que cantin els gripaus. Els sentiu? Com ell mateix deia, “tenim la riquesa de no ser rics”, així que gaudim-la plegats i fem d’ aquestes Jornades de les Festes Majors del Guinardó quelcom participatiu i obert , fem-les diferents aquest any, aconseguim entre tots un espai de pau i alegria, arribem ben lluny i esforcem-nos per treure el millor de nosaltres mateixos.
   
  Els del Grupo Rocaguinarda tenim un somni i us el volem explicar. Doneu-nos la mà, el passeig literari per la poesia de Brossa començarà ben aviat.
   
  que avui és Festa...Festa Major
   
  Gràcies
   
  Grup Rocaguinarda

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto