Resum ruta de la Maternitat d'Elna i L'exili republicà

07/05/2019
  • Resum ruta de la Maternitat d'Elna i L'exili republicà

     
    Els dies 30 i 31 de març vam fer una sortida commemorativa de 80e aniversari de l'exili republicà. Vam ser un total de 40 persones.  El matí de dissabte vam visitar la maternitat d'Elna, tot seguit a migdia i a la tarda vam anar a Argelès, al lloc on estaven els camps de concentració i al museu-memorial de la mateixa població. Diumenge un grup vam fer la ruta de l'exili, uns 7 Km a peu, passant pel coll de Lli, rememorant l' itinerari que tristament van haver de fer catalans i espanyols republicans. Finalment vam visitar l'anomenada mina de Negrin, a la població de La Vajol, on es va guardar una part de les obres d'art i de l'or de la República.

    La sortida, ens va ajudar a comprendre la magnitud tràgica que van viure aquells centenars de milers de persones que fugien de les represàlies del feixisme, en unes condicions terribles. Els escenaris de l'exili ens permeten endinsar-nos millor en aquesta realitat colpidora que van haver de viure els nostres avantpassats, i ens ajuden a empatitzar amb altres pobles que posteriorment han patit similars condicions, com és el cas recent dels refugiats sirians. Cal conèixer la història i lluitar per que aquests episodis no es repeteixin.

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto